Abonneren  Inloggen

FESPA Nederland

Bij FESPA Nederland zijn we ervan overtuigd dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom verbinden we de bij ons aangesloten print- en signbedrijven met elkaar én met het internationale FESPA-netwerk. Doel is print- en signondernemers te helpen hun bedrijf toekomst bestendiger te
maken.

 • FESPA Nederland faciliteert ondernemers door hen tijdens bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken met
  elkaar in contact te brengen.
 • FESPA Nederland signaleert door ontwikkelingen en trends in eindmarkten te ontdekken.
  FESPA Nederland inspireert door markt- en industriekennis en resultaten van onderzoeksrapporten
  te delen en door innovaties te ondersteunen, waaronder initiatieven die bijdragen aan een duurzame
  en minder milieubelastende industrie.

Club FESPA Nederland

Club FESPA Nederland is het jaarlijkse lidmaatschap voor print- en signbedrijven. Dit
bedrijfslidmaatschap kent veel voordelen:

 • U bent direct aangesloten bij de grootste print community ter wereld, het internationale FESPA. Als u zich aanmeldt op de website fespa.nl ontvangt u direct de gratis nieuwsbrieven van FESPA Nederland Signaleert of Inspireert wekelijks in uw mailbox.
 • U ontvangt de resultaten van FESPA-onderzoeken in de vorm van rapporten en ‘white papers’.
 • U krijgt toegang tot de Club FESPA Nederland-bijeenkomsten en kunt inloggen op de fespa.com website voor technisch ‘How-To-guides’. Daarnaast kunnen u en uw medewerkers kosteloos alle vakbeurzen van FESPA bezoeken, zoals de Global Print Expo en de European Sign Expo (toegang voor niet-leden € 80,-).
 • Als Club FESPA Nederland-lid krijgt u bovendien Fast-Track Entry en toegang tot de exclusieve FESPA Lounge op de FESPA-beurzen.
 • Speciaal voor de Club FESPA Nederland-leden organiseren we een jaarlijkse netwerkbijeenkomst in samenwerking met de FESPA Partners.
 • Als Club FESPA Nederland-lid heeft u het voor het zeggen, want tijdens de jaarlijkse ledenvergadering kunt u aangeven wat u belangrijk vindt.

FESPA Nederland Partners

Naast alle activiteiten die we voor de producerende Club Fespa Nederland-leden faciliteren vinden we het ook belangrijk om nauw samen te werken met leveranciers, fabrikanten, brancheorganisaties en vakbladen. Zij leveren immers de producten en diensten aan deze industrie. Met de kennis die noodzakelijk is voor de leden kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren om het verschil te maken.

Gelukkig ondersteunen al veel partners dit Nederlandse initiatief en zorgt FESPA Nederland tijdens haar evenementen voor de  noodzakelijke contactmomenten en kennisoverdracht.

FESPA Nederland Innovatie Platform

Uit de behoefte van enkele clubleden om actief ervaring en kennis te delen is het initiatief rond de FESPA Nederland Industry Innovators ontstaan. De ondernemers proberen elkaar waar mogelijk kansen te laten zien en te helpen om business te generen. Het Innovatie Platform bestaat uit ondernemers die allemaal hun een eigen unieke specialisme hebben ontwikkeld. Daarnaast geven ze binnen hun bedrijven ruimte aan nieuwe, innovatieve ideeën, waardoor ze hun unieke positie in de industrie kunnen blijven uitbouwen. Als FESPA Nederland faciliteren we deze Industry Innovators door een paar keer per jaar samen te komen bij één van de aangesloten bedrijven en door experts in te huren voor meer specialistisch inzicht. Ook gaan de Industry Innovators één keer per jaar samen op innovatie/studiereis naar fabrikanten en collega's in het buitenland. Als tegemoetkoming in de kosten van deze activiteiten draagt iedere Industry Innovator jaarlijks een vast bedrag bij.

FESPA Nederland Community

FESPA Nederland vindt dat vakkennis en informatie beschikbaar moet zijn voor iedereen die werkzaam is binnen de print- en signindustrie. De nieuwsbrieven zijn er ook voor opdrachtgevers of ontwerpers die interesse hebben in producten en diensten die binnen de print - en signindustrie gemaakt worden voor de visuele communicatie. Daartoe brengen we een gratis nieuwsbrief uit.

'FESPA Signaleert’ brengt nieuws over de eindmarkt, 'FESPA Inspireert’gaat over nieuws binnen de industrie. Op dit moment zijn er ruim 2.500 vakmensen geabonneerd die wekelijks de nieuwsbrieven in hun mailbox ontvangen.

FESPA

FESPA Nederland is aangesloten bij de international FESPA-organisatie. Momenteel zijn er 37 landenorganisaties aangesloten bij de federatie die daardoor is uitgegroeid tot een wereldomvattende organisatie. FESPA richt zich als federatie sinds de jaren '60 op het verspreiden van kennis voor de printindustrie door vakbeurzen te organiseren. Ze werkt daarbij vanuit het principe 'Profit for Purpose' Een fors deel van de opbrengsten uit de FESPA Global activiteiten worden jaarlijks geherinvesteerd in de verdere ontwikkeling van nieuwe beurzen en de print industrie als geheel. Via de Projects Committee worden toekomstbestendige projecten ondersteund die door de landenorganisaties zijn ontwikkeld.

Meer informatie: bezoek de website fespa.nl of bel 085-7600333

 


Contactgegevens

www.fespa.nl
Postbus 107
1900 AC Castricum
+31 857 600 333
info@fespa.nl

Ook partner worden?

Meld je aan als partner

Nieuws over FESPA Nederland