Abonneren  Inloggen

Buhrs levert verpakkingssystemen in Slowakije en Canada

14 juni 2024

Buhrs uit Zaandam gaat een Buhrs 6000 Paper Sleeve Wrapper voor het verpakken van reclamedrukwerk installeren bij The AdMill Group in Scarborough (Canada). Onlangs werd al een Buhrs 3000 Paper Wrapping System geïnstalleerd bij Slovenská Grafia in Slowakije.

Bij Slovenská Grafia in Bratislava werd het Buhrs 3000 Paper Wrapping System in gebruik genomen voor het verpakken van handleidingen voor speelgoedbouwpakketten. Belangrijk in de verwerking is, dat de handleidingen en bijgesloten stickervellen 100% matchen, zodat iedere verpakking gegarandeerd de juiste inhoud bevat. Het proces wordt tijdens de verwerking door camera’s gecontroleerd.

Na het verzamelen van de inhoud worden de sets naar de verpakkingsunit getransporteerd, waar de inhoud vanaf de rol in kraftpapier verpakt wordt en voorzien van een 2D barcode. De Product Positioneer Unit (PPU) plaatst de sets in het speciale 4-zijdig aangebrachte lijmpatroon, waarna de verpakking wordt gesloten. Dit luistert nauw, omdat het product tijdens verzending volledig beschermd dient te zijn en ‘gesloten’ bij de ontvanger moet worden bezorgd. Daarom wordt het resultaat van het lijmen voor verzending gecontroleerd. Als extra controle wordt tenslotte het gewicht gecheckt. Alleen 100% goedgekeurde verpakkingen worden verzonden.

Buhrs paper wrapping system voor 100% goedgekeurd verpakken

Canadese AdMill Group kiest voor Buhrs 6000 Paper Sleeve Wrapper verpakkingssysteem

Bij The AdMill Group in Scarborough (Canada) wordt binnenkort een Buhrs 6000 Paper Sleeve Wrapper voor het verpakken van reclamedrukwerk geïnstalleerd. In Canada mogen vanaf 1 januari 2026 deze producten niet meer in folie verpakt worden. Vooruitlopend daarop heeft The AdMill Group nu al gekozen voor een nieuw Buhrs verpakkingssysteem.

Het systeem is voorzien van ergonomische feeders die het drukwerk in het verpakkingsproces invoeren. In dat proces worden productsets samengesteld die voor het verpakken – wel of niet gevouwen – naar de Paper Sleeve Wrap module worden getransporteerd. Niet goed verzamelde productsets worden vroegtijdig, voor het vouwen en verpakken, uitgeworpen. Alleen goede sets reclamedrukwerk worden van een papieren sleeve voorzien. Ook dat proces wordt gecontroleerd. De goed verpakte productsets worden in een printstation van een adres voorzien. Dit printstation stelt zich bij het adresseren automatisch in op de dikte van het pakket. Alleen 100% complete en goed verpakte pakketten worden voor bezorging aan de Canadese Post aangeboden.

Buhrs startte 116 jaar geleden in Zaandam als werkplaats waar schepen gerepareerd werden en als smederij voor de buurt. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming, Het hoofdkantoor en de productiemaatschappij van Buhrs zijn gehuisvest in Zaandam. Daarnaast is Buhrs ook in Japan gevestigd.

Foto’s door Giuseppe Toppers | Danto.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief