Abonneren  Inloggen

Winnaars ‘Beste Folder Awards 2024’ bekend

22 mei 2024

De winnaars voor de ‘Beste Folder Awards 2024 zijn gisteren bekendgemaakt tijdens de award-uitreiking bij Q&A Retail in Amersfoort. Dit jaar waren er drieëntwintig folderaars die kans maakten op een categorieprijs. Vorig jaar werden zowel de papieren folder als de online folder van Dirk bekroond tot overall-winnaars. Die supermarktketen komt in de categorie papieren folders opnieuw als beste uit de bus. Albert Heijn gaat er met de overall-prijs voor online folders vandoor.

Tijdens de stemperiode konden consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete folder. Daarbij hadden ze de optie om de papieren folder, de online folder of beide folders te beoordelen. Bij de beoordeling werd hen gevraagd te letten op o.a. de opmaak van de folder, de aanbiedingen, de overzichtelijkheid (papieren folder) en de snelheid (digitale folder). Daarnaast werden er vragen gesteld over het leesgedrag van de consumenten, zoals hoe vaak de folder gelezen wordt en of er na het lezen van de folder een aankoop werd gedaan.

In de verschillende categorieën werden de onderstaande folders met een Award beloond:

Papieren folders

 • Bouwmarkt, Tuin & Dier: Groenrijk
 • Elektronica: Electro World
 • Persoonlijke verzorging: Kruidvat
 • Slapen / Wonen: Xenos
 • Supermarkt / Slijterij: Dirk
 • Warenhuis: HEMA

Winnaar overall-prijs papieren folder: Dirk

Online folders

 • Bouwmarkt, Tuin & Dier: Groenrijk
 • Elektronica: Electro World
 • Persoonlijke verzorging: Kruidvat
 • Slapen / Wonen: Xenos
 • Supermarkt / Slijterij: Albert Heijn
 • Warenhuis: HEMA

Winnaar overall-prijs online folder: Albert Heijn

Vakprijzen

Naast de consumentenprijzen werden ook twee vakprijzen uitgereikt: één aan een papieren folder en één aan een online folder. Deze vakprijzen staan los van de consumentenprijzen. Een deskundig jurypanel heeft genomineerden aangedragen die tijdens een juryoverleg besproken en beoordeeld zijn. Vorig jaar werden de papieren folder van HEMA en de online folder van ALDI bekroond tot winnaars van de vakprijzen.

De top 3 voor de papieren folder bestaat dit jaar uit Blokker, HEMA en Jumbo (in alfabetische volgorde). De vakjury award voor de beste papieren folder ging opnieuw naar HEMA.

Winkelketen Casa werd door de vakjury bekroond met een award voor de beste online folder. De andere kanshebbers voor deze award waren HEMA en Praxis.

De verkiezing ‘Beste Folder Awards’ is een initiatief van Q&A Retail.


Het laatste nieuws uit de grafische wereld wekelijks in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters