Abonneren  Inloggen

Canon demonstreert “The Power to Move” tijdens Drupa 2024

14 mei 2024

Partnerbericht uit PRINTmatters Drupa Essentials

Tijdens Drupa 2024 laat Canon onder het thema “The Power to Move” zien hoe de krachtige combinatie van technologische innovaties, teams van experts, uitstekende ondersteuningsservices en dynamische samenwerking commerciële printbedrijven (PSP’s) in staat stelt hun onderneming te transformeren. Het volledige portfolio van Canon’s production print-technologieën zal worden getoond, waaronder losblad inkjet- en tonerprinters, high-speed continuous inkjet-productielijnen, flatbed en roll-to-roll grootformaat printers en digitale labelprinters.

The Core”, het middelpunt van de 4.600 m2 grote Canon tentoonstelling- en hospitalityruimte, biedt bezoekers een fascinerende, multi-zintuiglijke verkenning van de emotionele impact van print en hoe imaging-ervaringen levens en bedrijven kunnen verrijken. “The Core” nodigt bezoekers uit om Canon vanuit een minder bekend perspectief te leren kennen en te ervaren hoe print “the power to move” heeft. Vanuit “The Core” zullen de technologieën van Canon worden gepresenteerd per industrie-segment: Commercial Print, Publishing (inclusief boeken), Promotionele communicatie (inclusief direct mail en retail), Etiketten en verpakkingen, Interieurdecoratie, evenals Inhouse en CAD-printen. Op de hele stand zullen productieoplossingen een divers aanbod van live toepassingen bieden die de werkmix van gebruikers in deze segmenten weerspiegelen.

Voor het eerst tijdens Drupa zal Canon haar streven tonen om een belangrijke, betrouwbare partner te worden voor de label- en verpakkingsmarkten door live de productie te laten zien van diverse label-, golfkarton- en vouwkartontoepassingen.

Technologische innovaties

Drupa-bezoekers zullen als eersten in Europa een reeks belangrijke innovaties van Canon voor Production Print te zien krijgen, waaronder:

  • De eerste live preview buiten Japan van de nieuwe LabelStream LS2000 digitale etikettenpers op waterbasis, die in 2025 beschikbaar zal zijn
  • Het Europese debuut van de nieuwe varioPRINT iX1700 losblad inkjet-printer, die in 2025 beschikbaar komt
  • De nieuwste toevoegingen aan de Canon ProStream en ColorStream assortimenten van snelle, rotatieve inkjetprinters: de Pro- Stream 2000 serie en de ColorStream 8200 (zie aparte persberichten van 25.03.2024)
  • De nieuwe Arizona 2300 FLXflow flatbed grootformaat printer met PRISMAelevate XL
  • De nieuwe imagePROGRAF PRO-serie voorhet printen van foto’s en fine art
  • De nieuwe imagePROGRAF GP-serie voorindrukwekkende posterproductie

Deze innovaties omvatten zowel voortdurende verbeteringen aan Canon’s bestaande portfolio als baanbrekende nieuwe producten, waaruit Canon’s voortdurende investeringen in R&D en onverminderde betrokkenheid bij de printindustrie blijken. De stand wordt gecompleteerd door de Canon imagePRESS V serie kleurenprinters, de varioPRINT TITAN en QUARTZ zwart-wit printers, de Colorado M serie en de UVgel Print Factory samen met de grootformaat technische documentatiesystemen van Canon - allemaal aangestuurd door de uitgebreide PRISMA-suite met production workflow-oplossingen.

Bezoek Canon tijdens Drupa 2024: Hal 8A, stand B41-1 t/m B41-8


Wat kun je op Drupa verwachten en wat mag je niet missen? Vraag de gratis PRINTmatters Drupa-special aan!