Abonneren  Inloggen

Drukkersmarkt 2024 in Gouda

22 maart 2024

Op zaterdag 13 april 2024 organiseert Drukwerk in de Marge in samenwerking met de Drukkerswerkplaats Gouda een Drukkersmarkt in de Chocoladefabriek in Gouda.

Op vijfendertig stands is bijzonder handgemaakt drukwerk te zien, waaronder boekjes, affiches, kaarten en meer. Margedrukkers bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters. Het aanbod varieert van literaire uitgaven tot prenten, posters en kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

Drukkerswerkplaats Gouda is gevestigd in de Chocoladefabriek, aan Klein Amerika 20 te Gouda. Vaklieden zetten op ambachtelijke wijze teksten met behulp van loden letters en drukken op oude persen bibliofiele boeken. Zo werkt een samenspelend team van vaklieden aan het vormgeven en produceren van hedendaags hoogwaardig drukwerk.

Tentoonstelling Geraert Leeu

Tijdens de Drukkersmarkt is een kleine tentoonstelling met drukwerk van de Goudsboekdrukker Geraert Leeu (1445-1492) te zien. Daarnaast zijn er lezingen, workshops en een DrukkersmarktQUIZ.

Bezoekers kunnen dus ook zelf de handen uit de mouwen steken. De Drukkersmarkt is geopend van 11:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

Bron en afbeeldingen: Drukwerk in de Marge


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief