Abonneren  Inloggen

Valentijnskaart blijft populair

12 februari 2024

Ruim 8 op de 10 mensen ontvangt liever een kaartje dan chocolade, rozen of lingerie voor Valentijnsdag. Mannen vinden het éxtra leuk als dat kaartje van een anonieme geliefde komt. Dat blijkt uit onderzoek dat PostNL deze maand door marktonderzoeksbureau Factsnapp liet uitvoeren onder ruim 500 Nederlanders.

Valentijnsdag blijkt vooral populair onder de jongere generaties. Maar liefst 86% van hen geeft aan het leuk te vinden om een kaart te krijgen op Valentijnsdag. Opvallend is dat mensen die in het digitale tijdperk opgroeiden een romantische handgeschreven valentijnskaart extra weten te waarderen. Een kaart als valentijnsverrassing is hiermee populairder dan chocolade (75%), bloemen/rozen (79%), een appje (68%) of lingerie (37%).

You've got mail

De meeste mensen sturen een valentijnsboodschap om attent te zijn of om iemand de liefde te verklaren. De oudere doelgroep doet dit ook om iemand een steuntje in de rug te geven. Slechts één op de vijf mensen verwacht valentijnspost te krijgen, maar toch leegt bijna de helft op Valentijnsdag zeker de brievenbus.

Willeke, postbezorger in Zeeland: ‘In deze week zijn mijn posttassen voller dan andere dagen. Er zitten meer brievenbuspakjes bij en ik word helemaal blij van post die onmiskenbaar een liefdesboodschap bevat. Ik zie dat aan de hartjes op een envelop of omdat er glitters achterblijven in mijn tas.’

Lekker anoniem

Iets meer dan de helft van de mensen die van plan is om een valentijnskaart te sturen, zet er een naam onder. Maar doe dat vooral niet naar je liefde in een single huishouden. Ruim een kwart van hen vindt het namelijk leuker om een anonieme boodschap te ontvangen.

Bron: PostNL


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief