Abonneren  Inloggen

Sentrex kiest Mondi’s Advantage StretchWrap voor het verpakken van pallets

21 december 2023

Mondi heeft zijn Advantage StretchWrap, een papieren verpakkingsoplossing die plastic rekfolie vervangt en een efficiënter logistiek proces mogelijk maakt, geïntroduceerd bij Sentrex, Europese fabrikant van papieren zakken.

Advantage StretchWrap is een volledig recyclebaar kraftpapier dat is gemaakt van verantwoord geproduceerde materialen. Mondi heeft het papier zo ontwikkeld dat het kan uitrekken en gat- of scheurvorming weerstaat. Dit maakt het zeer geschikt als vervanging van de plastic rekfolie die traditioneel wordt gebruikt voor het verpakken en transporteren van pallets. Advantage StretchWrap heeft een 62% lagere uitstoot van broeikasgassen (BKG) in vergelijking met nieuwe plastic rekfolie, en 49% lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met plastic folie gemaakt met 50% gerecycled materiaal, blijkt uit een peer-reviewed onafhankelijke life-cycle assessment.

Droogproces wordt niet beïnvloed

Door over te stappen op Mondi's kraftpapieroplossing en gebruik te maken van de volledig geautomatiseerde machines van EW Technology, kon Sentrex de efficiëntie van het wikkelproces verhogen. De productie van de papieren zakken vereist een droogproces om vocht uit de zakken te verwijderen voordat ze in plastic rekfolie kunnen worden gewikkeld, om condensatie in de verpakking te voorkomen. Mondi’s Advantage StretchWrap is ademend en kan daarom worden gebruikt om producten direct na de productie van papieren zakken in één in-line proces te verpakken en te omwikkelen.

Pallets van verschillende vormen en maten

Door de grotere afmetingen van de Advantage StretchWrap-haspel is er slechts om de 400-600 pallets een nieuwe haspel nodig, vergeleken met elke 40-60 pallets bij plastic rekfolie. De papieroplossing kan volgens Mondi worden gebruikt om pallets van verschillende vormen en maten te verpakken en de opening tussen de pallet en het product te overbruggen, wat zorgt voor een goede stabiliteit en veiligheid tijdens transport. Pallets met een afmeting van 1300 x 1300 x 3000mm en een maximum gewicht van 1500 kg kunnen ermee omwikkeld worden.

Michał Nogielski, technisch directeur bij Sentrex zegt: ‘We zetten ons volledig in voor het op grote schaal gebruiken van Mondi’s papierverpakkingsoplossing. Het is een onderdeel van ons voortdurende streven naar het zoeken en gebruiken van de meest duurzame oplossingen in ons hele bedrijf. Dankzij het teamwork tussen ons, Mondi en EW Technology verliep het hele aanpassingsproces snel. De nieuwe wikkelmachines en -haspels draaien zo succesvol dat we dit graag aan onze eigen klanten kunnen aanbevelen, bijvoorbeeld voor het op pallets verpakken van droge voedselproducten zoals als meel en suiker.’

In een webinar legt Mondi meer uit over dit product.

Bron en afbeeldingen: Mondi


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van PRINTmatters in je inbox