Abonneren  Inloggen

Feestelijke lancering Dd Yearbook ’23-’24: Naturing

11 december 2023

De BNO publiceert de vierde editie van Dd, Dutch designers Yearbook. Een jaar Dutch design in één boek: van prijswinnend design tot beeldbepalende ontwerpers. Het boek is vanaf 16 december 2023 verkrijgbaar en wordt op donderdag op 14 december feestelijk gelanceerd bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

‘In een tijd waarin de wereld geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van klimaatverandering, geopolitieke conflicten en razendsnelle technologische ontwikkelingen zoeken ontwerpers naar oplossingen om een betere wereld te creëren. Want wat als het wél mogelijk is om weer een duurzame relatie op te bouwen met onze planeet, in plaats van haar te vernietigen? Vanuit die positieve mindset kozen we dit jaar het thema Naturing, een werkwoord dat gaat over ‘het ontwerpen met en voor de natuur’. Hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan een gezond evenwicht tussen mens, natuur en technologie?’, aldus de makers.

Een blik vooruit

‘In Dd Yearbook ’23-’24 kijken we niet alleen terug op het afgelopen designjaar, maar werpen we ook een blik vooruit: via essays van multimediaal kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en journalist Jeroen Junte, bevlogen eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, een profielartikel over de impact van AI op de designwereld, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, een beeldessay over design op het snijvlak van natuur en technologie, en interviews met o.a. 4F.STUDIO, Marcos Kueh, Studio Dumbar/DEPT®, Springtime Design, Djenné Fila en BNO Piet Zwart Prijswinnaar Karel Martens.’

Het boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Dd Yearbook wordt kosteloos verspreid onder de ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Vanaf 16 december is het boek verkrijgbaar in de boekhandel en online (via bno.nl/dd-yearbook en nai010.com). het is ook verkrijgbaar als e-book. Op 14 december vindt de feestelijke lancering plaats bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Barbara van Santen (red.), Sophie Tijssen (red.), Edo Dijksterhuis, Pao Lien Djie, Rita van Hattum, Diana Janssen, Jeroen Junte, Koert van Mensvoort, Madeleine van Lennep, Viveka van de Vliet | hardcover | 192 p. | 21 x 26 cm | geïllustreerd | nur 656 | a-titel | design: studio de Ronners.


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de gratis PRINTmatters nieuwsbrief in je inbox