Abonneren  Inloggen

Met Ricoh op Kleurrijke Safari

13 november 2023

Aan de uitnodiging van Ricoh om mee te gaan op een Kleurrijke Safari werd goed gehoor gegeven. Vorige week kwamen er meer dan 150 relaties naar de Beekse Bergen om de overeenkomsten tussen Ricoh en de jungle te ontdekken. Daarvoor had Ricoh op deze bijzondere locatie een interessant programma met dynamische sessies en demonstraties samengesteld waarin de paralellen met de Kleurrijke Safari helder uit de doeken werden gedaan.

Interactie

Tijdens de plenaire sessie stond het panelgesprek centraal. Daarvoor schoven Eef de Ridder, Erwin Busselot en Sander Sondaal aan tafel om aan de hand van een aantal stellingen de interactie met de zaal te bewerkstelligen. Dat lukte zeer goed. Centrale thema’s waren onder andere de marktontwikkelingen, samenwerking als business partner, kleurmanagement, innovaties en meer. Dat deze onderwerpen leven bij Ricoh gebruikers bleek wel uit de reacties uit de zaal.

Koningen van de jungle

Tijdens de behandeling van de onderwerpen werd iedere keer toepasselijk een link met de jungle gelegd. Zo ook toen de nieuwste Ricoh oplossingen de ProC9500 en ProC7500 werden aangekondigd als de koningen van de jungle. Deze nieuwe generatie modellen zijn in tal van opzichte verder verbeterd ten opzichte van hun voorgangers. Zo is bij beide typen de automatisering verder doorgevoerd, waardoor de efficiency significant hoger en ook het bedieningsgemak nog eenvoudiger is. De aanpassingen op het gebied van automatisering zijn een behoorlijke stap voorwaarts en beantwoorden aan de behoeften vanuit de klanten om het printproductieproces nog toegankelijker te maken, ook voor minder ervaren en geschoolde printoperators.

Professioneel kleurbeheer

Naast de nieuwe modellen printers lanceerde Ricoh tijdens de Kleurrijke Safari ook de Auto Color Adjuster. Met deze door Ricoh nieuw ontwikkelde oplossing zijn in een handomdraai ICC-profielen te genereren om vakkundig kleurbeheer uiterst eenvoudig te maken. Met de nieuwe kleurmanagement-oplossing zijn productieprocessen nog beter te stroomlijnen en is een consistente kleurkwaliteit nog beter te garanderen. Met de Auto Color Adjuster is het mogelijk om het colour management op alle verschillende productiesystemen te beheren. Hierdoor kunnen producties simpel over meer productieapparaten worden verdeeld met dezelfde consistente kleurkwaliteit. Het kleurbeheer van de Auto Color Adjuster is naast digitale afdruksystemen – in klein- en grootformaat – ook toepasbaar op offsetpersen.

Jungletocht

Natuurlijk werden alle nieuwe aanwinsten na de plenaire sessie, tijdens de lunchpauze, ‘volle bak’ gedemonstreerd. Dat was koren op de molen voor de aanwezige printprofessionals. De demo’s werden dan ook met veel belangstelling gevolgd. Na de lunch grepen de meeste bezoekers de gelegenheid aan om in de bus te stappen voor een echte jungletocht. Onderweg werd tekst en uitleg gegeven over het leven van de wilde dieren. Beslist leerzaam en interessant. Het maakte de Kleurrijke Safari compleet. Daarover was tijdens de afsluitende netwerkborrel iedereen het eens.

Een uitgebreid verslag van het evenement is te lezen op werktrends.nl: https://www.werktrends.nl/professioneel-printen/op-kleurrijke-safari-door-de-grafimedia-jungle. Kijk voor een sfeerimpressie van de Kleurrijke Safari naar de beelden, gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters