Abonneren  Inloggen

Postzegel ‘Meisje met de parel’ met goud en echte parel

2 november 2023

PostNL viert Vermeerjaar 2023 met de uitgifte van 2 postzegels met 24-karaats goud. Op beide postzegels staat het schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer. De genummerde limited edition is zelfs voorzien van een echte zoetwaterparel.

In het kader van het Vermeerjaar 2023 geeft PostNL 2 postzegels met 24-karaats goud uit. Naast de reguliere versie van de postzegel ’Meisje met de parel’ verschijnt een limited edition in een genummerde oplage van slechts 500. Aan deze laatste uitgifte is aan het goud kleur toegevoegd (ultramarijn en oker) en een echte zoetwaterparel. De postzegel uit de limited edition zit in een schilderijlijstje.

Vermeers beroemdste schilderij

Op de 2 postzegels is het schilderij ‘Meisje met de parel’ afgebeeld. Vermeers beroemdste schilderij dateert uit 1665-1667 en is sinds 1902 in bezit van het Mauritshuis in Den Haag. In het Mauritshuis, met Vermeers ‘Meisje met de parel’ op de achtergrond, ontving museumdirecteur Martine Gosselink, een exemplaar van de limited edition. De postzegel werd aan haar overhandigd door Noud Wegman, commercieel directeur bij het postbedrijf (foto boven).

De reguliere versie van de postzegel

Gosselink: ‘Koningin Juliana, Fanny Blankers Koen, Johan van Oldenbarnevelt, Hugo de Groot en de Eerste Vrije Statenvergadering gingen haar al vóór, dus we zijn enorm verguld met een eigen Gouden Postzegel van ‘ons’ Meisje. De limited edition heeft zelfs een kopie van haar echte lijst. We hopen dat verzamelaars haar allemaal gaan toevoegen aan hun collectie beroemde personen en gebeurtenissen.’

Kleurweergave

Op de postzegels is een uitsnede van het schilderij met 24-karaats goud weergegeven. De donkere achtergrond van het schilderij is op de postzegel in glanzend goud omgezet. Het ontwerp van de limited edition is gebaseerd op hetzelfde beeld, maar aan tulband en jasje zijn de kleuren ultramarijnblauw en oker toegevoegd. Beide postzegels zijn ontworpen door grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda.

Verkrijgbaarheid

Op zowel de reguliere versie als de limited edition van de postzegels ‘Meisje met de parel’ staat waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Beide postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, uitsluitend verkrijgbaar via de webshop en bij de klantenservice van Collect Club. De geldigheidstermijn is onbepaald.

De limited edition, in kleur en met echte parel

Prijzen

De prijs van ‘Meisje met de parel’ (reguliere versie) met 24-karaats goud is € 50,00 per stuk, inclusief een luxe bewaardoos en certificaat van echtheid. De prijs van ‘Meisje met de parel’ (limited edition) met 24-karaats goud, in kleur en met een echte parel is € 150,00 per stuk. De postzegel zit in een schilderijlijstje inclusief een certificaat van echtheid.

Bron en foto’s: PostNL


Wekelijks het laatste grafische nieuws in je inbox?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters