Abonneren  Inloggen

Paradijsvogels en hooligans op dierenkwartet Marije Tolman

18 augustus 2023

Illustrator Marije Tolman vond in het rijk der dieren talloze voorbeelden van vogels, reptielen, roofdieren en andere soorten die verrassend veel op ons mensen lijken. Ze verzamelde ze in Het (menselijke) dierenkwartet.

‘We lijken het soms zelf wel eens te vergeten, maar de mens is natuurlijk ook maar gewoon een dier. Afstammend van de aapachtigen zijn we na duizenden jaren evolutie aangekomen in de eenentwintigste eeuw. En net zoals alle andere dieren heeft ook de mens zich anno nu opgesplitst in verschillende soorten,’ zo meldt uitgeverij Thomas Rap. ‘Zo zijn daar bijvoorbeeld de influencers, de intellectuelen, de hipsters, de naturisten, de activisten, de paradijsvogels en niet te vergeten: de hooligans.’ Ze zijn allemaal te vinden in het kwartet van Marije Tolman, dat vanaf 19 oktober verkrijgbaar is.

Marije Tolman. Foto: Keke Keukelaar

Marije Tolman (1976) is een van Nederlands bekendste illustratoren. Ze publiceerde onder meer De boomhut met haar vader Ronald Tolman (bekroond met het Gouden Penseel), Vosje (Zilveren penseel), Egalus (Prentenboek Kinderboekenweek 2022) en, samen met Youp van 't Hek, Een zee van tijd en Flappie. Exposities waren o.a. te bewonderen in de Kunsthal Rotterdam en het Rijksmuseum in Amsterdam. Haar werk verschijnt in meer dan 25 landen.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters