Abonneren  Inloggen

Agfa ontwikkelt nieuwe inkten voor inkjet

16 mei 2023

Agfa heeft nieuwe inkten ontwikkeld voor zijn Onset- en Avinci-inkjetprinters. Volgens de leverancier van inkjetprintoplossingen bieden deze inkten een hoge kwaliteit en prestaties en minimaliseren ze het inktverbruik. Agfa is van plan om de nieuwe producten in de kijker te zetten tijdens de komende FESPA-beurs in München.

Agfa ontwikkelt en produceert zijn eigen inkten in zijn fabriek in Mortsel, België, die onlangs werd uitgebreid met een extra inktproductiefabriek om aan de groeiende vraag te voldoen.

Een van de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf is de Onset 560-inkt, die in slechts zes maanden tijd voor de Onset inkjetdrukpers werd ontwikkeld. Door de printkwaliteit, het brede kleurengamma en het lage inktverbruik zou een inktbesparing van ten minste 20% kunnen worden gerealiseerd in vergelijking met andere inkten. De Onset 560-inkt is GREENGUARD Gold-certificeerd, wat betekent dat de inkt voldoet aan strikte chemische emissielimieten en hem geschikt maakt voor gebruik in gevoelige binnenomgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

De nieuwe Avinci 110-inkt voor de Avinci CX3200 dye-sub textielprinter is een aanvulling op Agfa's watergebaseerde inktfamilie. Deze inktset behaalde het OEKO-TEX® ECO-paspoort, een onafhankelijk certificeringssysteem voor chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt in de textiel- en leerindustrie. In het paspoort staat dat de inkt vrij is van schadelijke stoffen en daarom kan worden gebruikt om stoffen te decoreren die veilig zijn voor mens en milieu.

Agfa zal zijn inkjetprintoplossingen voorstellen op FESPA (München, 23-26 mei), waar bezoekers het nieuwste op het gebied van inkjetinkttechnologie kunnen ontdekken en inktexperts van het bedrijf beschikbaar zullen zijn om alle vragen te beantwoorden.


Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters