Abonneren  Inloggen

Newsprinters wil drukkerij in Knowsley sluiten

15 mei 2023

Newsprinters Ltd (de krantendrukkerij en -distributie die eigendom is van News UK), heeft de voorgenomen sluiting van zijn drukkerij in Knowsley bekendgemaakt. Het voorstel houdt in dat het werk dat nu bij Knowsley wordt uitgevoerd, wordt overgebracht naar andere drukkerijen bij Eurocentral en Broxbourne. Zo wil het bedrijf de Britse print- en distributiecapaciteit voor News UK en andere klanten behouden.

Volgens het persbericht van News UK is het voorstel onderworpen aan overleg met de betrokken medewerkers. Het bedrijf zal waar nodig in overleg treden met medewerkers en erkende vakbonden. De ontwikkeling zal geen invloed hebben op de publicatie van een van de nieuwsmerken die worden geproduceerd door Newsprinters Ltd.

Duurzaamheid op de lange termijn

Darren Barker, Managing Director bij Newsprinters: ‘Newsprinters zet zich in om gedrukte kranten in de handen van onze lezers te houden en aan onze klanten te blijven leveren. Het voorstel om onze vestiging in Knowsley te sluiten was een moeilijke beslissing. Dit voorstel is echter gericht op het versterken van ons vermogen om duurzaamheid op de lange termijn te bieden aan de print- en distributiediensten die we leveren aan klanten in de hele sector.

Ik wil alle Newsprinters-collega's en zakenpartners in Knowsley erkennen en bedanken voor hun waardevolle bijdrage gedurende vele jaren en hun voortdurende samenwerking en begrip. We zijn vastbesloten om alle mogelijke ondersteuning te bieden bij het uitvoeren van het juiste personeelsoverlegproces.’

De sluiting is een nieuwe klap voor de printindustrie in de regio rond Liverpool. Er zouden zo’n 200 banen verloren gaan. Eerder werd al bekend dat Prinovis dit jaar zijn deuren zal sluiten.

Afbeelding via Google.


Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters