Abonneren  Inloggen

Durst Group installeert meer dan 3400 zonnepanelen op dak hoofdkantoor

15 mei 2023

Durst Group kondigde vandaag aan dat de installatie van 3410 ultramoderne zonnepanelen op het hoofdkantoor in het Italiaanse Brixen is afgerond. Het is één van de grootste installaties zonnepanelen in Zuid-Tirol en het project nam, mede door een winterstop en slecht weer, zo’n 6 maanden in beslag.

De nieuwe installatie heeft een capaciteit van 1.569 KWp / 1,57 MWp en zal naar verwachting jaarlijks meer dan 1.700.000 KWh / 1.700 MWh aan energie opwekken. Dit komt ongeveer overeen met de elektriciteitsvraag van 550 eengezinshuishoudens en meer dan 50% van de energievraag van Durst Brixen. De installatie bestaat uit 3.410 modules, twee aparte installaties en 14 omvormers.

70% voor eigen gebruik

‘Na onze installatie van zonnepanelen op onze productielocatie in Lienz, Oostenrijk in 2022, zijn we verheugd dat we nu een van de grootste installaties zonnepanelen in Zuid-Tirol hebben gecreëerd op ons hoofdkantoor in Brixen’, aldus Christoph Gamper, CEO van Durst Groep. ‘Onze toewijding aan duurzaamheid is een kernwaarde bij Durst, en deze nieuwe installatie is een bewijs van die toewijding. We zijn er trots op dat we deze belangrijke stap hebben gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact op het milieu te hebben.’

De installatie zal 70% van de opgewekte energie produceren voor direct eigen verbruik van de fabrikant van inkjetprinters, terwijl de resterende 30% beschikbaar zal zijn voor feed-in of toekomstige opslagoplossing. In onderstaande video is te zien hoe de panelen m.b.v. een helikopter op het dak gehesen worden.

De panelen worden met een helikopter op het dak gehesen

Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters