Abonneren  Inloggen

Ruim 50 deelnemers zevende AtéCé Wielertoertocht

25 april 2023

Afgelopen vrijdag, 21 april, stonden ruim vijftig deelnemers aan de start van de zevende editie van de AtéCé Wielertoertocht. Na een herfstachtige voorjaarsweek waren de weergoden de wielerliefhebbers goed gezind. Het bleef de hele dag droog!

Traditioneel wordt het startschot van de onder grafici populaire voorjaarsklassieker gegeven in het Gelderse Beek. Vanuit Uitspanning ’t Peeske vertrokken de toerrijders voor routes van 75, 95 en 120 kilometer. De wielrenners gingen vrijwel direct de grens over. Bij de Duitse plaats Emmerich werd de Rijn overgestoken voor kilometers met de nodige hoogtemeters door de prachtige riviervallei. Moe maar voldaan kwamen de deelnemers weer aan bij het vertrekpunt.

Daar lonkten na de sportieve prestatie een welverdiende douche en de nodige verfrissingen, die zelfs op een zonovergoten terras genuttigd konden worden. Daarna werden de gasten getrakteerd op een uitgebreid 3-gangen buffet. Dat ging er bij de grafische wielerliefhebbers wel in. Bijna zonder uitzondering meldden de gasten bij het huiswaarts gaan volgend jaar graag weer van de partij te zijn. Dan wordt de AtéCé Wielertoertocht ijs en weder dienende verreden op vrijdag 19 april 2024. Genoeg tijd om te trainen dus!

Bekijk hier alle foto’s van de AtéCé Wielertocht


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters