Abonneren  Inloggen

GD Gotha Printing and Packaging failliet

10 februari 2023

Rotatiedrukker Gotha Druck und Verpackung bij Erfurt bevindt zich in een voorlopige insolventieprocedure, waardoor 250 mensen hun baan dreigen te verliezen.

Op 3 februari 2023 heeft de directie het faillissement aangevraagd voor een van de grootste Duitse commerciële rotatieoffsetdrukkers, GD Gotha Druck und Verpackung GmbH & Co. KG, in Günthersleben-Wechmar (district Gotha/Thüringen). De rechtbank van Erfurt heeft de Erfurtse advocaat Rolf Rombach aangesteld als voorlopige curator.

8 rotatiepersen

Gotha Druck beschikt over een machinepark met 8 rotatieoffsetpersen en 2 vellenoffsetpersen, die 24 uur per dag worden bediend door zo'n 250 medewerkers in drie- en vierploegendiensten. In 2017 investeerde Gotha Druck in een 96-paginapers van 2,86 m breed.