Abonneren  Inloggen

‘Zeer serieuze overnamekandidaat’ voor Crown Van Gelder

9 februari 2023

De curatoren van de failliet verklaarde papierfabrikant Crown Van Gelder zijn momenteel in gesprek met een kandidaat voor de overname van de papierfabriek in Velsen-Noord.

Volgens bericht op noordhollandsdagblad.nl is het volgens curator Rocco Mulder een zeer serieuze gegadigde. Hij wil niet kwijt om welke partij het gaat.

Nederlandse en buitenlandse potentiële kopers

Tot afgelopen dinsdag konden belangstellenden zich melden voor het biedingsproces. Daaruit kwamen zowel buitenlandse als Nederlandse gegadigden naar voren. De termijn was verlengd om zo met een goed onderbouwd bod te komen.

Papier voor inkjet

De papierfabriek produceerde voor een aantal marktsegmenten, zoals de publishingmarkt met ongecoat papier voor laser- en inkjetprint-productie, promotional en transactional papier dat geschikt is voor techniekcombinaties van UV-offset, laser- en inkjetprintproductie en papier voor de packagingmarkt dat geschikt is voor shopping bags tot flexibele verpakkingen. De ruim 200 personeelsleden wachten thuis af.