Abonneren  Inloggen

Probo heeft Durst-Benelux-primeur

30 januari 2023

Probo breidt haar machinepark uit met de Durst P5-500 D4 grootformaat printer. Een keuze die past binnen de volledige focus die Probo dit jaar heeft op leverbetrouwbaarheid en kwaliteit.

Volgens productiemanager Erwin van der Sloot maakt Probo met de aankoop van deze P5 printer op die beide domeinen flinke stappen. De P5-500 D4 is de meest efficiënte 5 meter grootformaatprinter van Durst.

Printprofessionals

‘Daarmee vergroten we de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid voor de printprofessionals die gebruik maken van ons gezamenlijke productiehuis. Bovendien zal de P5-500 dankzij vernieuwde P5-technieken en verbeterde inkten nog scherpere prints met een nog groter kleurbereik afleveren. Op korte termijn worden materialen zoals Airtex, Samba, Sanotex en Blackback op deze machine voor printprofessionals geprint.’

Eerste in de Benelux

Met deze nieuwe aanwinst is Probo de eerste partij in de Benelux en de vierde partij wereldwijd die een p5 500 roll to roll in huis heeft. De machine is geplaatst op de productielijn waar veel spandoekmateriaal en wandbekleding wordt geprint. Van der Sloot: ‘Hiermee zetten we ook de laatste productielijn binnen Probo stapsgewijs over naar de P5-printtechniek. Op de productielijnen voor plaatmaterialen, sublimatie en textiel en folie staan al een aantal P5-machines.’