Abonneren  Inloggen
Van onze partner Four Pees

‘IT-automatisering staat of valt met de juiste implementatie’ – gespecialiseerde integrator Four Pees komt naar je toe.

24 november 2022

Drukpersen functioneren steeds meer automatisch. In jouw grafisch bedrijf heb je evenwel véél meer software draaien dan puur om de machines aan te sturen. Bestellingen binnenhalen, bestanden controleren en aanpassen, klaarmaken voor druk, afwerken, afleveren, factureren… bij elke stap van het proces komen softwarepakketten, plug-ins en specifieke softwareproducten kijken.

“Software is eating the world” schreef durfkapitalist Marc Andreessen in 2011. Zijn voorspelling was dat softwarebedrijven traditionele industrieën zouden ontwrichten. Sindsdien hebben we inderdaad industrieën zien transformeren, maar ook bedrijven zien verdwijnen met de komst van Amazon, Netflix, Airbnb en dergelijke. Herinner jij je de catalogi van postorderbedrijf Neckermann nog?

Remmende voorsprong

‘De grafische sector gaat gebukt onder wat ik graag de remmende voorsprong noem’, zegt Tom Peire, ceo van Four Pees. ‘De wet van de remmende voorsprong is een fenomeen dat al in 1935 beschreven is, en dat nog steeds in tal van omgevingen toepasbaar is.’ Wikipedia leert ons dat “de wet van de remmende voorsprong stelt dat een voorsprong op een bepaald domein er vaak toe leidt dat er weinig stimulans is om verdere verbetering of vooruitgang op te zoeken, zodat men vroeg of laat wordt voorbijgestreefd.”

Disrupt or be disrupted

De grafische industrie was een voorloper in digitalisatie, maar we mogen niet op onze lauweren rusten. “Disrupt or be distrupted” zei Andreessen ook nog. Door naar digitale oplossingen te kijken die bepaalde processen verbeteren binnen een drukkerij, dreigen we het zicht op het groter plaatje soms te verliezen. De innovaties die bedrijven echt klaarmaken voor de wereld van morgen, reiken verder.

Belofte van automatisering waarmaken

‘In een eerste fase is het noodzakelijk om de bestaande technologieën zo goed mogelijk te integreren’, gaat Peire verder. ‘Het is onze missie met Four Pees om de belofte van automatisering waar te maken. Iedereen hoort dat deze of gene tool voor béter, snéller, en méér gaat zorgen. Maar om te renderen, moeten ze wel goed geïmplementeerd, en vooral ook onderling zorgvuldig op elkaar afgestemd worden.’

Met hun team van door de wol geverfde print- en automatiseringsexperten is Four Pees dit jaar nog aanwezig op de expo van IPIA in London, op het door Inkish georganiseerde Non-Event in Denemarken en op het Trend Event van FESPA in Leusden. In maart volgt nog BOPE, het Benelux Online Print Event dat samen met de Sign & Print Expo in Gorinchem plaatsvindt.

Je bent bij deze van harte uitgenodigd om het gesprek aan te gaan. Op één van de events, of gewoon gezellig bij de al dan niet virtuele koffie.

Meer info? Bel Four Pees op +32 9 237 10 00 of stuur een mailtje naar info@fourpees.com. Ze lezen elke mail.