Abonneren  Inloggen

Prinovis UK sluit deuren in 2023

9 november 2022

Diepdrukbedrijf Prinovis in Liverpool heeft bekendgemaakt in juni 2023 te gaan stoppen, zo meldt Printweek. Reden hiervoor is de sinds 2019 dalende vraag naar diepdruk. Prinovis is het laatste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat nog van deze techniek gebruik maakt voor het drukken van magazines en folders.

Vanwege de hoge aanvangskosten is diepdruktechniek, bij toepassing voor magazines en folders, alleen interessant voor hele hoge oplages. Nu oplages steeds meer dalen en met offsetdruk steeds hogere oplages efficiënt geproduceerd kunnen worden, ziet Prinovis de vraag naar diepdruk dalen. Ondanks de steun van moederbedrijf Bertelsmann, het aantrekken van een aantal nieuwe klanten, herstructureringen en kostenbesparingen is het niet gelukt het bedrijf winstgevend te maken.

Prinovis UK-directeur Richard Gray was vol lof over het personeel van het bedrijf: ‘Deze beslissing was erg moeilijk voor ons en zal natuurlijk teleurstellend nieuws zijn voor ons fantastische personeel, dat in veel gevallen al vele jaren bij het bedrijf werkt.’ Zo’n 250 medewerkers zullen hun baan verliezen.

Lees het volledige bericht op Printweek.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief