Abonneren  Inloggen

Perfect Groep en Mail Succes gaan samen verder

20 oktober 2022

Eind dit jaar trekt Perfect Groep (Schiedam) in bij Mail Succes (Gouderak) voor een strategische samenwerking. Perfect Groep is voornamelijk gericht op digitaliseringsvraagstukken als databasemanagement, e-fulfilment en marketing automation. En Mail Succes is vooral sterk in Print & Mail producties.

Beide bedrijven hebben niet alleen veel raakvlakken maar vullen elkaar op bepaalde punten zeer goed aan. Door de expertise van beide bedrijven onder één dak samen te brengen, kunnen veelomvattende marketing acties voortaan in huis worden uitgevoerd.  Zo hoeven (delen van) producties niet meer te worden uitbesteed. Dit levert flink voordeel op voor klanten (het hebben van één contactpersoon) en er valt ook direct winst te behalen door bijvoorbeeld het machinepark, inkoop en huisvesting met elkaar te delen.

Wim van Merkensteijn (directeur/eigenaar Perfect Groep), was al langer op zoek naar een partij voor serieuze samenwerking. Dit was inmiddels bekend bij een select groepje binnen de branche. Een gemeenschappelijke relatie benaderde vervolgens Sjoerd de Vrind (directeur/eigenaar Mail Succes) voor een gesprek met Wim over samenwerking tussen beide partijen. ‘Al snel werd duidelijk wat voor potentie de samenwerking ook voor Mail Succes zou inhouden’ zegt de Vrind. ‘Het voelt gelijk goed als je hier binnenkomt’ vult van Merkensteijn aan.

De samenwerking betekent niet alleen een breder dienstenpakket maar ook meer mogelijkheden om te investeren in de nieuwste technieken, apparatuur, softwareontwikkeling en uitbreiding van kennis en kunde.

Van Rotterdam naar Gouderak

Mail Succes is voornamelijk gericht op het printen en verwerken van direct mail. Het draaien van producties. Perfect Groep komt van oudsher ook uit die wereld. Beide bedrijven hebben dan ook veel raakvlakken maar kunnen elkaar op specifiek gebied ook heel goed aanvullen. De gedeelde focus op groeimogelijkheden en klantwaarde, plus de overeenkomsten in beide bedrijfsculturen creëert een sterke partner voor responsgericht klantcontact.

Na 65 jaar verhuist het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf Perfect Groep aan het eind van dit jaar naar Mail Succes in Gouderak. De verhuizing zal heel geleidelijk gaan en is al begonnen. Relaties zullen hier weinig van merken. De namen van beide bedrijven blijven, als ook de werkwijze, de contactpersonen en –gegevens. Wat wel verandert is het bezoek en afleveradres van Perfect Groep.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTMatters nieuwsbrief