Abonneren  Inloggen

Van De Velde Packaging neemt Goedkopekoffiebekers.nl over

1 augustus 2022

Het Oost-Vlaamse Van De Velde Packaging neemt Goedkopekoffiebekers.nl (GBK) uit Groningen over. Door de krachten te bundelen willen GKB en Van De Velde Packaging Group de grootste producent van kartonnen koffiebekers in Europa worden.

GKB is sinds 2011 actief op de markt van koffiebekers en uitgegroeid tot een van de grootste spelers in dit segment. Naast de eigen productie van papieren bekers levert het bedrijf een ruim assortiment aan kunststof bekers, koffiedeksels, roerstaafjes, suikersticks, creamersticks en meer. De verkoop van wegwerpbekers begon als een marketingconcept: een wandelend reclamebord in de hand van de consument was een groot succes. Veel bedrijven zagen de meerwaarde van een gepersonaliseerde koffiebeker met hun eigen merk en logo erop.

Groeiende vraag naar kartonnen koffiebekers

Met een omzet van meer dan € 55 miljoen is GKB veruit marktleider in de Benelux. Het bedrijf groeit snel in andere Europese landen waaronder Frankrijk en Duitsland. Gedreven door de overstap van plastic bekers naar karton groeit de vraag naar kartonnen koffiebekers sterk. Alle koffiebekers worden geproduceerd in de eigen productiefaciliteiten in Nederland en China.

Door de krachten te bundelen willen GKB en Van De Velde Packaging Group de grootste producent van kartonnen koffiebekers in Europa worden, waarbij GKB het voortouw neemt bij de uitrol vanuit het gloednieuwe hoofdkantoor in Groningen. Het huidige managementteam onder leiding van Mike Lubben blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf.