Abonneren  Inloggen

Bol.com stelt duurzamere verpakkingen beschikbaar aan verkooppartners

22 juli 2022

Verkooppartners van bol.com kunnen vanaf deze week pallets bol.com-verpakkingen inkopen, waarin zij hun bestellingen kunnen versturen. Verkooppartners maken nu vaak gebruik van hun eigen verpakkingen. Door het aanbieden van duurzamere, herkenbare bol.com verpakkingen, biedt bol.com verkooppartners de mogelijkheid om artikelen op een duurzamere manier in te pakken.

Zo helpt bol.com verkooppartners bij het duurzamer maken van hun logistieke proces. De verpakkingen zijn daarnaast stevig en makkelijk in gebruik door onder andere plakstrips, waardoor dit verkooppartners tijd bespaart.

Climate Neutral Certification

Sinds begin 2022 is bol.com klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard. Samen met het internationale adviesbureau Climate Neutral Group heeft bol.com de CO2-uitstoot van de bedrijfsprocessen – vanaf het moment dat artikelen bij bol.com in een fulfilment center binnenkomen tot de bezorging aan de voordeur van de klant, en alles daar tussenin – in kaart gebracht en reductiedoelen opgesteld volgens de regels en richtlijnen van het Parijsakkoord. De uitstoot die overblijft, compenseert bol.com. Voor de ongeveer 49.000 verkooppartners compenseert bol.com ook de operationele CO2-uitstoot. Met het aanbieden van duurzamere verpakkingen aan verkooppartners ondersteunt bol.com hen bij het duurzamer maken van hun logistieke proces.

Alle kartonnen dozen van bol.com zijn vanaf 2022 klimaatneutraal gecertificeerd via de Climate Neutral Standaard. Dit betekent dat de energie van productie door verpakkingsleverancier Janssen Packaging, de impact van materialen zoals karton, lijm en plastic, en de distributie is meegenomen in de berekening.