Abonneren  Inloggen

Voor het eerst in 180 jaar geen Launceston Examiner

6 juli 2022

Lezers van de Tasmaanse krant Launceston Examiner werden gisteren teleurgesteld, want voor het eerst in 180 jaar kon de krant niet gedrukt worden. Dit reden hiervoor was een storing in de drukkerij.

De storing ontstond net na middernacht in de drukkerij waar het dagblad gedrukt wordt en kon niet tijdig worden verholpen. Volgens site manager Shane Brooks was een kapotte luchtprocesser de oorzaak en deed ook de back-up compressor het niet. Hoewel het wel eens eerder is voorgekomen dat de krant wegens technische problemen later uitkwam, was het voor het eerst in 180 jaar dat de krant niet gedrukt werd. Lezers kregen gratis toegang tot een online editie. Inmiddels heeft de drukkerij een tijdelijke compressor gehuurd en rolde de krant vandaag weer van de persen.