Abonneren  Inloggen

Zelfklevende folies zonder PVC

22 juni 2022

Spandex heeft haar assortiment materialen voor signmakers en grafische printserviceproviders uitgebreid met de lancering van Image Perfect Evergreen, een nieuwe reeks PVC-vrije zelfklevende folies.

Het assortiment van Image Perfect Evergreen omvat acht witte digitaaldrukfolies met een matte of glanzende afwerking en een keuze aan lijmen evenals een bedrukbare transparante laminaatfolie.

Volgens de fabrikant zijn de bedrukbare films ontwikkeld voor compatibiliteit met latex- en UV-digitale printtechnologieën. Het Image Perfect Evergreen-kleurenassortiment omvat 22 verschillende folies, waaronder zwart en wit in glanzende en matte afwerkingen, evenals 18 kleuren.

Stefano Nigrone, Managing Director van Image Perfect: ‘De vraag naar milieuvriendelijke folies groeit exponentieel omdat veel eindgebruikers hun afhankelijkheid van PVC willen verminderen vanwege de zeer lage recyclebaarheid ervan. Tot nu toe is het antwoord van de markt alleen geweest om PVC-vrije producten aan te bieden, zonder in bredere zin rekening te houden met productduurzaamheid.’

‘We hebben alle aspecten van de gehele levenscyclus van het product overwogen om een ​​alternatief te bieden dat een radicale stap in de richting van meer ecologische duurzaamheid vertegenwoordigt voor gebruikers van visuele communicatieproducten, terwijl het hen helpt om gezonde winstmarges te blijven realiseren.’

Nigrone: ‘Met dit assortiment kunnen onze klanten nu voldoen aan de meest veeleisende “groene” verwachtingen van hun klanten. En het is onze ambitie om het portfolio gestaag uit te breiden met aanvullende, hoogwaardige 100% PVC-vrije producten om ervoor te zorgen dat binnen afzienbare tijd vrijwel elke opdracht kan worden vervuld met een IP EverGreen-oplossing.’