Abonneren  Inloggen

Prijsverhoging aluminium platen Fujifilm

18 mei 2022

Met ingang van 1 juni 2022 voert Fujifilm een tweecijferige procentuele verhoging van de prijs van aluminium offsetdrukplaten door.

Dit is een gevolg van kostenstijgingen van onbewerkt aluminium, samen met een aanzienlijke stijging van de kosten in verband met de logistieke toeleveringsketen, andere grondstoffen en natuurlijk energie.

Niet levensvatbaar zonder verhoging

Ondanks inspanningen en extra toeslagen om de kosten te beheren, is de continue levering van aluminium offsetdrukplaten niet levensvatbaar zonder verdere verhogingen, zo meldt het bedrijf. Hoewel dit een aanzienlijke stijging is, is Fujifilm van mening dat er geen andere keuze is dan deze optie te nemen om aluminium drukplaten te blijven leveren als een duurzame onderneming.

‘Geen andere keuze’

Taku Ueno, Senior Vice President bij Fujifilm Graphic Systems EMEA, zegt: ‘Wereldwijd blijven we een ongekende stijging van de kosten zien, met name voor logistiek, energie en grondstoffen. Ondanks dat we veel van deze kosten voor onze rekening nemen, hebben we geen andere keuze dan de basisprijs van onze aluminium drukplaten te verhogen om duurzaam te kunnen ondernemen. We begrijpen dat het doorberekenen van deze prijsverhogingen aan onze klanten hen voor moeilijke uitdagingen stelt, maar het bedrijf is gewoon onhoudbaar zonder de verhogingen. We zullen blijven werken met en onze klanten ondersteunen in deze uitdagende periode.’