Abonneren  Inloggen

Ontwikkelingen in de textielsector

3 mei 2022

FLYERALARM breidt haar assortiment in de textielsector uit. In een nieuwe textielcatalogus toont het bedrijf op bijna 70 pagina's op welke gebieden de markt voor textiel in de zakelijke omgeving zich momenteel ontwikkelt.

Textielcatalogus

De nieuwe textielcatalogus, waarvan ook gedrukte versie te bestellen is, toont de diversiteit aan textiel: het assortiment varieert van artikelen die worden besteld voor eenmalige evenementen en functionele , duurzame kleding - afhankelijk van het doel. ‘Met de catalogus hebben we bewust geprobeerd om niet alleen producten te presenteren. Ook willen we de lezer achtergrondkennis meegeven met uitgebreide soft content die gaat over specialistische kennis met betrekking tot de textielsector’, zegt Pascal Ritter, Head of Give Aways & Textiles & Advertising Technology & Menu Design.

Duurzaamheid in producten en supply chains

Duurzame producten op het gebied van promotionele artikelen spelen volgens FLYERALARM een steeds grotere rol voor het MKB en ondernemers en dus ook om textiel in te kopen. Daarnaast wordt er steeds meer waarde gehecht aan waar producten vandaan komen en of ze zijn vervaardigd in overeenstemming met ecologische en sociale normen.

Producten van bijvoorbeeld biologisch katoen zijn momenteel erg gewild. ‘Veel bedrijven stemmen hun imago af op duurzaamheid. Wij hebben hiervoor het juiste assortiment en laten zien dat eerlijk geproduceerde producten van biologisch geteelde katoen niet duur hoeven te zijn. Voor ons is kwaliteit een belangrijk kenmerk van het trefwoord duurzaamheid: omdat het meest duurzame product nog steeds het product is dat het langst in gebruik is’, zegt Ritter.

Productie uitgebreid

Ook textiel ontwerpen met een eigen CI (corporate identity), als relatiegeschenk of voor je eigen medewerkers, is in trek. FLYERALARM ervaart al jaren een toenemende vraag in dit segment. Het bedrijf richt zich daarnaast ook op de afwerking ervan. Zo biedt het textieltransfers en geborduurde emblemen aan. De eigen productie is de afgelopen jaren flink uitgebreid: ‘Ons machinepark omvat een aantal zeefdrukcarrousels met een state-of-the-art belichtingssysteem, meerdere digitale drukmachines en de mogelijkheid om transfers te maken en te persen. Doordat de afwerking van de producten voor een groot deel in ons bedrijf gebeurt, hebben we permanent inzicht in het productieproces en kunnen we een hoge kwaliteit garanderen’, aldus Ritter.

Bron: FLYERALARM