Abonneren  Inloggen

Flint Group wil productielocatie voor kranteninkt sluiten

26 april 2022

Flint Group kondigt de voorgenomen sluiting aan van haar productiefaciliteit voor inkt voor krantendrukwerk in Wolverhampton, VK.

In een verklaring kondigde Tony Lord, voorzitter van de Commercial Publication Web-divisie van Flint Group, de mogelijke sluiting aan van haar kranteninktfaciliteit aan Old Heath Road, Wolverhampton. De sluiting zal later deze zomer moeten plaatsvinden en treft tot 63 werknemers.

Gevolg van online ontwikkeling

Lord zei: ‘Het is met grote spijt dat we deze aankondiging doen, waardoor mogelijk een einde komt aan de langdurige productie van kranteninkt in de fabriek in Wolverhampton. Dit is volledig het gevolg van de versnelde ontwikkeling naar online nieuws in het VK en elders. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke vermindering van de oplage van kranten en de daaruit voortvloeiende vraag naar drukinkt voor kranten. Tot een zodanig niveau, dat het momenteel niet langer haalbaar wordt geacht om een ​​vestiging in het VK in stand te houden.’

Geen ander alternatief

‘De fabriek in Wolverhampton heeft een voorbeeldig personeelsbestand en elke mogelijke weg wordt onderzocht om te proberen de op maat gemaakte productielocatie voor kranteninkt te behouden om de Britse krantenmarkt te bevoorraden. Helaas moeten we erkennen dat de vraag naar kranteninkt instort, met geen realistisch vooruitzicht dat dit in de nabije toekomst zal veranderen. We hebben daarom geen ander alternatief dan te overwegen de productie in het VK later deze zomer te staken’, aldus Lord.

Flint CPS Inks UK Limited gaat nu een formeel overlegproces aan met haar werknemers en hun vertegenwoordigers om alternatieven te onderzoeken voor sluiting van de locatie, maar ook om ontslagen te voorkomen of die zoveel mogelijk te beperken.