Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

5 tips voor de Vakdag Print & Sign

12 april 2022

Op 24 mei is de Vakdag Print & Sign. Weet jij al hoe je jouw naamsbekendheid gaat vergroten, potentiële klanten gaat overtuigen en zorgt dat mensen jouw verhaal gaan onthouden? Vogelaar wel! Het bedrijf geeft 5 tips waarmee jij je ook optimaal voorbereidt en je alles uit de Vakdag haalt.

Natuurlijk gelden deze tips ook voor andere beurzen en evenementen. Ook als bezoeker kun je met deze tips het maximale uit je events halen.

1. Val op

Opvallen is belangrijk omdat je daarmee de aandacht trekt. Daardoor komen mensen sneller naar je stand toe, zullen ze je beter herkennen én zullen ze je minder snel vergeten. Opvallen gaat het beste met mooie banners. Laat daarbij je huisstijl altijd terugkomen, zo zorg je ook voor extra herkenbaarheid.

2. Geef iets weg

Wil je ervoor zorgen dat mensen jou onthouden en positiever over je denken? Geef dan iets lekkers of iets leuks weg! Je kunt natuurlijk iets te eten uitdelen, maar relatiegeschenken doen het ook altijd goed op beurzen.

Zorg daarnaast voor serieuze weggevers zoals flyers en brochures. Ideaal voor mensen die meer willen weten over jouw bedrijf, maar geen zin hebben in een praatje.

3. Een duidelijk verhaal

Dit is de belangrijkste tip! Een duidelijk verhaal blijft beter hangen en is overtuigender. Communiceer daarom duidelijk wie je bent, wat je voor anderen kunt betekenen en waarom mensen voor jou moeten kiezen.

4. Visitekaartjes

Absoluut onmisbaar op een beurs: visitekaartjes. Zorg dat je er ruim voldoende bij je hebt. Let ook op het ontwerp: past het bij je huisstijl en bij je verhaal? En staan alle contactgegevens erop?

Wees wel voorzichtig met het uitdelen van je visitekaartjes: druk niet iedereen zomaar een kaartje in de hand. Op een beurs draait het vooral om het ontvangen van visitekaartjes, niet om het spammen van de jouwe.

5. Zorg voor opvolging

Dit kun je pas doen na de beurs: de mensen waarmee je gesproken hebt opvolgen. Bel of mail ze om te bedanken. Regel daarom nu alvast een database waarin je alle gegevens kunt opslaan.

Wil je de opvolging echt goed aanpakken? Stuur dan een gepersonaliseerd bedankje via de post! Dat maakt veel meer impact. Zo’n direct mail kan Vogelaar de volgende dag al verzenden, maar ook een week later wordt dit nog gewaardeerd.

Beursmateriaal nodig of een bedankje?

Geïnteresseerd in een gepersonaliseerd bedankje na de Vakdag of na een ander evenement? Of op zoek naar beursmaterialen zoals banners, visitekaartjes of relatiegeschenken? Neem dan contact op met Vogelaar en zij regelen het voor je.

Neem contact op