Abonneren  Inloggen

Wilco verhoogt efficiency met vouwmachine

21 februari 2022

Bij Wilco is een MBO T 1120 tassenvouwmachine geleverd door Wifac. Het bedrijf in Amersfoort hoopt hiermee een flinke efficiencyslag te maken. Aan de machine wordt binnenkort nog een CoBo-Stack robotarm gekoppeld.

De MBO T1120 tassenvouwmachine is al enige maanden in productie en de CoBo-Stack robotarm wordt eind april dit jaar geïnstalleerd.

MBO T1120

De MBO T1120, die nu aan de vier al aanwezige MBO vouwmachines bij de Wilco bedrijven wordt toegevoegd, is een vouwoplossing die zeer geschikt is voor 2-up producties. Het biedt een oplossing voor verschillende vouw-uitdagingen. Van miniatuur vouwen tot extreem groot, van high speed tot uiterst gecompliceerd en volledig geautomatiseerd.

CoBo-Stack robotarm

Door de CoBo-Stack robotarm aan de machine toe te voegen kan automatisch afgestapeld worden. Hiermee wordt het potentieel van de MBO hoogvolume vouwmachines nog beter benut. Als de machine op topsnelheid produceert, is het werk fysiek al gauw te zwaar voor de mensen aan de machine. Afhankelijk van het papiergewicht en de vouwwijze, kan tijdens een ploegendienst tot wel 10 ton aan papier uit een vouwmachine komen. En al die vouwvellen moeten met de hand op pallets worden gestapeld. Deze arbeid kan de CoBo-Stack overnemen.

Bron: Wifac