Abonneren  Inloggen
Van onze partner Dataline

Drukkerij De Reest kiest voor structuur met MultiPress

13 december 2021

In Drukkerij De Reest Multimedia gebruiken ze sinds kort MultiPress als grondige basis voor hun prijscalculaties. Dit full-service grafisch bedrijf biedt een divers gamma producten aan. Prijscalculaties zijn daarom steeds complexer geworden. Om dit te kunnen bolwerken, klopte De Reest na een aantal omzwervingen bij Dataline aan.

Van een collectie losse toepassingen naar een vaste structuur met MultiPress

De Reest is al lang op zoek naar een oplossing die hun productie ondersteunt op een manier die doorgedreven tijdswinst oplevert op de verschillende afdelingen van hun bedrijf. Ze begonnen zoals vele printmediabedrijven met een collectie diverse maar niet-geïntegreerde softwareoplossingen. Ze gebruikten Precal voor het vastleggen van orders en afleverbonnen, excel voor calculaties en facturering en een andere software voor de financiële administratie van het bedrijf. Dat leverde een gedeeltelijke efficiëntiewinst op in het begin. Na enige tijd kwamen ze echter opnieuw in de problemen: omdat de oplossingen niet aan elkaar gelinkt waren verloren ze veel tijd aan de administratieve opvolging.

Calculatie Wizard

Om dit tegen te gaan, ging De Reest met Dataline in zee: de uitgebreide calculatiemogelijkheden van de Calculatie Wizard doen hun dagelijkse werkzaamheden veel vlotter verlopen. De Calculatie Wizard steunt namelijk op zorgvuldig opgestelde presets. Daarmee kan de ordercalculator de grondstoffen, drukprocedés en afwerkingsvormen selecteren die voor dat type drukwerk relevant zijn. Met slechts enkele clicks maakt de ordercalculator zo een volledige kostprijscalculatie van alle denkbare productietechnieken zoals o.a. prepress, offset, digitaal print, grootformaat prints, afwerking en werkderden.

Op basis van deze up-to-date informatie maakt de Calculatie Wizard de prijsberekening én de offerte op. Alle informatie over de printopdrachten wordt ook digitaal bijgehouden en is op elk moment in de productie te raadplegen.

Wat De Reest nu kan doen met hun teruggewonnen tijd, kan je lezen in deze blog