Abonneren  Inloggen
Van onze partner Four Pees

CS Labels speelt in op toenemende vraag dankzij volledige automatisering

16 november 2021

CS Labels uit het Britse Wolverhampton produceert digitale zelfklevende labels (van functionele standaardlabels tot hoogwaardige exemplaren met een complex design en alles daartussenin), maar ook bedrukte zakjes op maat. Het bedrijf bestaat al bijna 50 jaar en telt momenteel meer dan zestig werknemers. De productiesite is uitgerust met de allernieuwste digitale print-, afwerkings- en conversietechnologie en kan zowat elke uitdaging aan.

Schaalbare oplossing om de vraag bij te houden

CS heeft in samenwerking met Four Pees zijn studioprocessen volledig geautomatiseerd. Dat leverde een verbeterde controle, zichtbaarheid en snelheid van de dienstverlening op, zowel intern als voor de klanten.

“De echte uitdaging voor CS Labels was altijd om in te spelen op de toenemende vraag”, zegt Andy Banks, Sales UK & Ireland bij Four Pees. “Dat is natuurlijk een luxeprobleem voor elk printbedrijf, maar wel eentje dat moet worden opgelost. Door het bedrijfsmodel van CS komen er hoge jobvolumes binnen. Die moeten vervolgens worden geanalyseerd, geoptimaliseerd en besproken indien bepaalde specificaties niet ondersteund worden. Zodra het ontwerp klaar is, moet het door de klant worden goedgekeurd en vervolgens gedrukt. En dat alles zo snel mogelijk.”

Printautomatisering met ingebouwde goedkeuringsstromen

Om dergelijke hoge volumes te verwerken was automatisering noodzakelijk. Vaak ligt de echte uitdaging in een automatiseringsproject niet bij de volledig geautomatiseerde onderdelen. De problemen doen zich eerder voor waar handmatige interventie vereist is of waar foutopsporing moet gebeuren. Om aan de vraag te kunnen voldoen implementeerde Four Pees een oplossing op basis van drie belangrijke technologieën.

Eerst en vooral staat callas pdfToolbox Server in voor de volledige kwaliteitscontrole van binnenkomende labels. Daarnaast wordt deze tool gebruikt om aangepaste proefdrukbladen te maken, waarbij gegevens uit het MIS worden gecombineerd met een voorbeeld van het label. Dit om jobs waar mogelijk automatisch te corrigeren en PDF-automatiseringstaken uit te voeren, zoals het splitsen en samenvoegen van bestanden. pdfToolbox maakt de automatisering van zelfs zeer complexe taken mogelijk, zoals vernislagen toevoegen, snijcontouren invoegen, witte backing invoegen enz.

Enfocus Switch vormt het hart van de geautomatiseerde workflow. In Switch worden workflows visueel ontworpen, kunnen meerdere toepassingen moeiteloos aan elkaar worden gekoppeld en zijn geavanceerde automatiseringstaken mogelijk met behulp van ingebouwde scripting. Switch richt zich ook op de manuele touchpoints in het proces. Via de 'submit & check points' van Switch kunnen medewerkers de stroom van jobs doorheen het systeem beheren, en via de goedkeuringsmodule kunnen klanten de jobs online goedkeuren.

De laatste pijler is een op maat gemaakt klantenportaal. In samenwerking met de backendworkflows van Switch toont het beheerportaal een dashboard met alle jobs in uitvoering. Vanuit dat dashboard kunnen jobs goed- of afgekeurd worden met behulp van de goedkeuringsfunctie van Switch. Klanten kunnen ook eerder gedrukte jobs raadplegen en nabestellen.

Neil Churchill, Studio Manager bij CS Labels

Aangepast aan een complexe IT-omgeving

“Onze grootste uitdaging bestaat erin de complexiteit van onze workflow onder controle te houden”, zegt Neil Churchill, Studio Manager bij CS Labels. “Onze IT-infrastructuur is vrij gevarieerd en de informatie wordt op veel verschillende plaatsen opgeslagen. Een partner vinden die alles aan elkaar kon koppelen was dan ook cruciaal. Aangezien het Four Pees-team al heel wat bedrijfsomgevingen heeft gezien, hadden we er alle vertrouwen in dat ze ons praktische oplossingen zouden aanreiken voor een aantal complexe vereisten. Ze hebben ons in alle fasen ondersteund, en het grote project onderverdeeld in kleinere, gerichte subprojecten, zodat we altijd meteen voordeel konden halen uit wat geïmplementeerd werd.”