Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

7 tips om je drukwerk en pakketten zo voordelig mogelijk te verzenden

15 november 2021

Op dit moment lijkt alles duurder te worden. Papier is schaars vanwege Pulp Friction, de benzine en dieselprijzen rijzen de pan uit en ook elektriciteit en andere grondstoffen worden duurder. Daardoor is het slim om op andere dingen te besparen. Bijvoorbeeld op je verzending!

Maar hoe verzend je dan zo voordelig mogelijk? Daarvoor heeft Vogelaar enkele tips voor je.

7 tips om voordelig te verzenden:

1. Verzend eerder. Hoe eerder je verzendt, hoe meer verzendopties je tot je beschikking hebt. Daar zit altijd een goedkopere optie tussen.

2. Bij het verzenden van drukwerk: ga voor Nextweek of 48-72 uurs. Daardoor valt de post variabel op de mat, in plaats van de dag erna (24 uurs). Dat scheelt veel geld.

3. Laat je zending versturen via een professioneel verzendbedrijf. Een professioneel verzendbedrijf heeft meestal goede afspraken met diverse vervoerders en verzenders zoals PostNL en GLS, waardoor het tarief voordeliger is.

4. Verzend lichter. Hoe zwaarder de verpakking hoe duurder. Heb je bijvoorbeeld een gadget die je toevoegt aan elke bestelling van je webshop? Kijk of die gadget lichter kan of dat je er een ander item in kan doen. Ook je verpakkingsmateriaal telt mee, kijk of je daar minder zwaar materiaal voor kunt gebruiken. Wil je drukwerk verzenden? Kijk dan of je het op lichter papier kunt laten drukken. Met de huidige papierschaarste scheelt dat je dubbel in kosten!

5. Verzend platter. Hoe kleiner en platter de verpakking hoe beter. Probeer ervoor te zorgen dat je verpakking zo plat is dat het door de brievenbus past. Dat scheelt!

6. Verzend meer. Hoe groter de partij die jij in één keer aanbiedt, hoe voordeliger het wordt. Daardoor kan het soms voordeliger zijn om in plaats van 3.500 tijdschriften er 5.000 of meer te versturen.

7. Laat je zending sorteren. Als jij of jouw verzendpartner het sorteert volgens de regels van de vervoerder dan is dat weer voordeliger dan wanneer je het ongesorteerd aanbiedt. Dit is vooral van toepassing op grote oplages vanaf 5.000 stuks of meer. Vogelaar sorteert grote partijen automatisch volgens de eisen van alle bekende vervoerders.

Wil jij voordelig verzenden?

Laat je drukwerk dan sealen, banderen, couverteren of personaliseren bij Vogelaar en profiteer van hun verzendtarieven. Vogelaar regelt het! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven van meer tips rondom print & verzending, webshop fulfilment en/of promotie acties? Schrijf je dan nu in voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Vogelaar.

Ja, ik wil gratis tips rondom print & verzending, webshop fulfilment en promotie acties ontvangen