Abonneren  Inloggen

Sfeervol Congres VIGC

10 november 2021

Op 9 november organiseerde het Belgische grafische consultancybureau VIGC voor de 7de keer Het Congres. Als locatie koos de organisatie opnieuw voor de voormalige Lamot Bierbrouwerij in Mechelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief

Na in 2020 een online editie georganiseerd te hebben, konden de grafici uit België en Nederland deze keer weer live bij elkaar komen. De bezoekers kregen een uitgebreid sprekersprogramma voorgeschoteld rondom de thema’s digitalisering, duurzaamheid en human resource. Over dat laatste element vertelde Thijs Claes, ceo van het succesvolle Belgische grafische bedrijf Daddy Kate, dat hij de verantwoordelijkheden zo veel mogelijk bij de mensen neerlegt.

Vakmensen

Dat gaat zelfs zo ver dat de teams zelf hun sollicitatieprocedures voor nieuwe collega’s mogen doen. Tijdens het panelgesprek met de jonge ondernemers Jesse Marynen van Buroform, Niels Postma van tapp.online, Remco Maandag van Van Grasdorff en Femke Helon van 3Motion bleek dat zelf opleiden de oplossing is voor het huidige probleem om vakmensen te werven.

Duurzaamheid

Tijdens het panelgesprek met Christoph Van den Langenbergh van Antalis, Frank Huigen van Canon, Marc Bogaert van Arctic Paper en Giovanni Van der Veken van ZwartOpWit gingen de mannen in op duurzaamheid in de grafische industrie. Bij elke onderneming staat duurzaamheid bovenaan de lijst van zaken die snel en serieus worden opgepakt. Van der Veken, die een productiebedrijf runt, gaf aan dat de inzet op duurzaamheid van de werknemers vraagt om met klanten echt de intensieve dialoog aan te gaan over dit onderwerp.

Netwerken

Deze sfeervolle namiddag gevuld met nog veel meer boeiende sprekers over zaken als duurzaamheid in de papierindustrie en robotisering bracht inspirerende en waardevolle informatie, waarna het altijd goed netwerken is. Op naar de 8ste editie van Het Congres in 2022.