Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

Meer impact maken met je drukwerk? Personaliseer het!

13 oktober 2021

Wil je meer impact maken met je drukwerk? Dan moet je jouw drukwerk personaliseren! Dat kan al heel simpel, in plaats van een algemene aanhef ‘beste heer/mevrouw’ staat er dan een voornaam.

Uitgebreidere personalisatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld door te refereren naar eerdere aankopen of door een aanbieding te versturen die overeenkomt met de interesses van de ontvanger. Je kunt zo uitgebreid personaliseren als je zelf wilt.

En personaliseren werkt: persoonlijke aanbiedingen die in de brievenbus vallen worden door meer dan de helft van de Nederlanders altijd bekeken. Ook maakt ruim 33 procent regelmatig gebruik van de ontvangen persoonlijke aanbieding. Dat is een zeer goede openrate en responsrate!

Wat heb je nodig om te kunnen personaliseren?

Personaliseren kan alleen als je een goed databestand hebt. Een basis adressenbestand met voornamen is al voldoende om de ontvanger persoonlijk te kunnen aanspreken. Maar hoe uitgebreider je databestand, hoe beter je kunt personaliseren. Een gesegmenteerd databestand, bijvoorbeeld op woonplaats, geslacht en interesses, is ook handig. Hierdoor kun je uitgebreider personaliseren en wordt het personaliseren makkelijker.

Wat zijn de voordelen van personaliseren?

  • Hogere openrate dan niet-gepersonaliseerde uitingen: 50% bekijkt een gepersonaliseerde uiting altijd
  • Meer respons: 33% maakt regelmatig gebruik van een persoonlijke aanbieding
  • Lagere kosten in vergelijking met massamailing (hogere ROI)
  • Het persoonlijk aanspreken maakt klanten positiever over jouw boodschap én jouw bedrijf of merk

Waar kun je jouw drukwerk laten personaliseren?

Drukwerk kun je bij Vogelaar probleemloos laten personaliseren. Personaliseren moet namelijk wel goed gebeuren; een verkeerde voornaam is natuurlijk een grote blunder! Dankzij moderne inkjet- en laserprinters individualiseren ze de adressering én inhoud van direct mail en drukwerk. Slimme software tussen printers en couverteermachines voorkomt fouten en zorgt dat elke direct mailing die wij versturen de ontvanger persoonlijk raakt.

Ook kan Vogelaar gemakkelijk een personalisatie toevoegen aan jouw bestaande drukwerk. Jouw mooie brochure of folder wordt veel krachtiger wanneer er op staat ‘Pieter, deze aanbieding is speciaal voor jou!’, of wanneer het verzonden wordt in een gepersonaliseerde envelop met op de buitenkant ‘Pieter, we hebben iets leuks voor je!’

Meer weten of drukwerk laten personaliseren?

Neem dan contact op met Vogelaar en zij regelen het! Van basis personalisatie waarbij alleen de naam gepersonaliseerd is tot uitgebreidere personalisatie zoals gepersonaliseerde inhoud in de lopende tekst: ze regelen het moeiteloos en met veel plezier.

Neem contact op