Abonneren  Inloggen
Van onze partner Four Pees

Four Pees ontwikkelt training voor conformiteit met Ghent PDF Output Suite

25 augustus 2021

De Ghent Workgroup heeft recent een certificeringsprogramma ontwikkeld voor conformiteit met de Ghent PDF Output Suite 5.0. Drukkers die het certificeringslabel behalen, beschikken over een moderne workflow die PDF/X-4-conform is en geoptimaliseerd voor het verwerken van PDF/X-4-bestanden. De certificering wordt toegekend door de Ghent Workgroup en gebeurt steeds onder begeleiding van een lid van de Ghent Workgroup. Als een van de nieuwste leden van de Ghent Workgroup kan Four Pees drukkers bij dit proces begeleiden. Bovendien heeft Four Pees een volledige training ontwikkeld om drukkers klaar te stomen voor deze certificering.

David van Driessche, CTO Four Pees

David van Driessche, CTO bij Four Pees: ‘Het certificeringslabel behalen is natuurlijk mooi, maar de echte meerwaarde voor drukkers schuilt erin dat ze de onderliggende principes van het PDF-formaat en de relevante ISO- en GWG-normen onder de knie krijgen. Deze kennis helpt drukkers immers efficiënter om te gaan met binnenkomende PDF-bestanden. Bij Four Pees wilden we drukkers niet enkel ondersteunen om het Ghent PDF Output Suite Conformance Certificate te behalen, maar vooral ook een essentiële training bieden om hun de nodige kennis bij te brengen. De certificering is de kers op de taart.’

De Ghent PDF Output Suite bestaat uit enkele tientallen patches, die elk een specifiek aspect van de PDF/X-4-norm testen. Ze bestaan uit zes grotere bladen (met elk 8 patches), zijn volledig PDF/X-4-conform en bevatten alleen geldige PDF/X-4-functies die ook deel zouden kunnen uitmaken van elk gewoon PDF/X-4-bestand. Voor de certificering wordt een testbestand met de zes bladen gepersonaliseerd voor de kandidaat-drukker. De drukker moet het testbestand uitvoeren en het bewijs leveren van een goed resultaat. Aangezien de Ghent PDF Output Suite eenvoudig te beoordelen is, leveren foto's van de 4 of 6 afgedrukte vellen (afhankelijk van het niveau) voldoende bewijs.

Als voorbereiding op deze certificering heeft Four Pees een essentiële training ontwikkeld. De cursus duurt twee halve dagen en belicht onderwerpen als architectuur en essentiële kenmerken van het PDF-bestandsformaat, PDF-normen zoals GWG en PDF/X, en de opsporing en correctie van problematische PDF-bestanden. Zoals elke Four Pees-training kan deze opleiding verder worden aangepast, zodat de drukker er maximaal voordeel uit haalt.

Meer info over de training

Meer info over de Ghent PDF Output Suite en andere tools vind je op de GWG-website.