Abonneren  Inloggen

Samenwerking Mimaki en BOFA zorgt voor schone werkomgeving

31 augustus 2020

Mimaki Europe, producent van breedformaat inkjetprinters en snijplotters, en BOFA International specialist in mobiele technologie voor rook- en dampafzuiging, kondigden vorige week de marktintroductie aan van de BOFA Air Purifier Unit. 

Mimaki Europe, producent van breedformaat inkjetprinters en snijplotters, en BOFA International specialist in mobiele technologie voor rook- en dampafzuiging, kondigden vorige week de marktintroductie aan van de BOFA Air Purifier Unit. De installatie zuigt de vluchtige organische stoffen (VOS) af die vrijkomen tijdens het productieproces en helpt zo de werkomgeving schoner en aangenamer te maken.

Schonere werkomgeving

Dit product, waarvan de ontwikkeling van start ging in maart 2020, is specifiek bedoeld voor een van de kosteneffectieve en krachtige printers van Mimaki, de 3,2 meter brede SWJ-320EA solvent-printer. De installatie zuigt de vluchtige organische stoffen (VOS) af die vrijkomen tijdens het productieproces en helpt zo de werkomgeving schoner en aangenamer te maken.

Filtert dampen

In de ontwikkeling van de nieuwe BOFA Air Purifier Unit paste het R&D-team van BOFA elementen van twee beproefde PrintPRO Universal-afzuigsystemen toe. Uitgaande van bestaande expertise ontwikkelde BOFA de nieuwe, 4 meter lange unit, die rechtstreeks op de SWJ-320EA van Mimaki wordt geplaatst met een continue, 5 mm brede spleet tussen eenheid en medium. Het systeem zuigt de dampen effectief over de gehele lengte af, filtert deze uit de lucht en voert vervolgens de schone lucht weer terug in de productieruimte. Uitvoerige tests wezen uit dat het niveau van VOS dat vrijkomt bij het printproces hiermee daalde van 250 ppm tot 1,8 ppm. De BOFA Air Purifier Unit reduceert ook onaangename geuren tot een absoluut minimum en is voorzien van HEPA-/gasfilters die de gebruiker zelf kan vervangen.

POS-materialen, banners en billboards, displays, transport- en vloergraphics

De SWJ-320EA werd in 2019 op de markt gebracht en koppelt productiviteit en hoge printkwaliteit aan lage operationele kosten en instelkosten. Deze printer is daarmee een kosteneffectieve oplossing voor superbreed en grootformaat drukwerk. Nu de optionele BOFA Air Purifier Unit verkrijgbaar is via het netwerk van Mimaki-partners, kan deze printer met zijn concurrerende eigenschappen worden ingepast in schonere drukkerijen die een breed assortiment van grootformaat drukwerk leveren voor binnen en buiten, zoals POS-materialen, banners en billboards, displays, transport- en vloergraphics.

Mobiele technologie voor dampafzuiging

Bert Benckhuysen, senior product manager bij Mimaki Europe, merkt op: 'BOFA is de marktleider op gebied van mobiele technologie voor dampafzuiging. De expertise die zij inbrengen is van onschatbare waarde bij de ontwikkeling van oplossingen voor onze nieuwe solvent printer. Het resultaat van deze succesvolle samenwerking is dat een investering in de SWJ-320EA met een BOFA-luchtzuiveringsunit voordelen oplevert voor alle facetten van de organisatie van de gebruiker, van de productielijn en de werkvloer tot productkwaliteit en de winstmarge. Dit alles levert onze klanten een duidelijk concurrentievoordeel op.'