Abonneren  Inloggen

Hoe is het met NPN Drukkers?

3 augustus 2020

NPN Drukkers in Breda heeft de begin dit jaar bestelde Komori Lithrone G40 LED-UV pers op 72 x 102 formaat eind juli officieel in gebruik genomen.

Het besluit om te investeren in een nieuwe pers is genomen vlak voor het coronavirus toesloeg. Dat is spannend, want hoe pakte het de afgelopen maanden uit bij NPN Drukkers? De drukker in Breda zei bij navraag dat het in april ‘veel werk’ draaide. ‘Mei en juni was iets minder, juli weer volle bak.’ De vooruitzichten zijn ook goed. ‘Er komen weer mooie projecten aan.’

De keuze voor deze Komori drukpers

NPN Drukkers koos onder meer voor een Komori Lithrone G40 LED-UV pers, omdat LED-UV minder energie verbruikt en minder CO2 veroorzaakt dan conventionele UV-lampen. De Led-units produceren ozon noch warmte, dus de noodzakelijke afzuiging die je bij UV-lampen hebt, hoeft ook niet. Er vindt dus geen droging via verdamping van oplosmiddelen of wegslag plaats, zoals bij conventionele offset-inkten het geval is. Daardoor kan er ook op een groter scala aan substraten worden gedrukt, waaronder kunststoffen.

Andere voordelen van UV drukken

Met H-UV-droging is de inkt onmiddellijk volledig droog, waardoor het drukwerk direct verder verwerkt kan worden. Nog een bijkomend voordeel is de totale afwezigheid van antismetpoeder. De pers en het geproduceerde drukwerk blijft veel schoner.

Geen schraal drukwerk

Omdat het drukwerk niet in het ongestreken papier ( zuigt ) maar het er als het ware bovenop blijft liggen. Daardoor geen schraal drukwerk meer! Tevens word er geen dispersielak meer ingezet wat toch een bepaalde geur aan het drukwerk gaf, welke niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Artikel in PRINTmatters

In de augustus-editie van de papieren PRINTmatters staat een uitgebreid interview met NPN Drukkers over de manier waarop de onderneming in binnen- en buitenland (t/m Australië en de VS) klanten helpt bijzonder drukwerk te realiseren.