Abonneren  Inloggen

Je kan het coronavirus niet krijgen via een krant

30 maart 2020

Volgens bericht op holdthefrontpage.co.uk heeft The Wold Health Organization (WHO) bevestigd dat het veilig is om kranten te lezen gedurende de wereldwijde uitbraak van  het coronavirus.

De WHO acht het niet waarschijnlijk dat een geïnfecteerd persoon het virus overbrengt op handelswaar en daarmee is het risico om COVID-19 te krijgen via een krant oneindig klein.

Hygiëne maatregelen

De organisatie blijft benadrukken dat het belangrijk is om hygiëne maatregelen te blijven toepassen om zo de ziekte niet verder te verspreiden. Ook al ‘is het risico dat je het virus krijgt via een pakket dat heeft bewogen, is vervoerd en blootgesteld aan diverse condities en temperaturen klein’.

Drukproces steriel

Viroloog George Lomonossoff zei tegen BBC Radio Scotland: ‘Kranten zijn heel steriel door de manier waarop het gedrukt is en het proces dat daarbij komt kijken.’ In het Verenigd Koninkrijk heeft de regering nieuwsmakers toestemming gegeven open te blijven tijdens de lockdown en bevestigd dat journalisten gerekend worden tot de vitale beroepen.