Abonneren  Inloggen

Rode cijfers krantenuitgever/drukker NDC

24 februari 2020

De noord-Nederlandse krantenuitgever NDC, waaronder het NDC Grafisch Bedrijf in Leeuwarden, draait al een aantal jaar rode cijfers. Papier krimpt veel harder dan digitaal groeit.

Oplossingen als wijn en koffie verkopen worden door professor Huub Wijfjes, universitair hoofddocent journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, afgedaan als ‘ideeën uit de marketinghoek’. NDC wordt volgens hem door marketingmensen geregeerd. Wijfjes: 'Het lijken me onverstandige noodgrepen, die slecht te verenigen zijn met het idee dat het vertellen van verhalen de kern van het bedrijf is, zoals NDC zelf stelt. NDC verkondigt dat het over twee jaar gezond is, maar waar de extra omzet vandaan moet komen is onvoldoende ingevuld.' NDC Mediagroep is uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

Lees meer over de situatie bij het bedrijf in een uitgebreid artikel op RTV Noord.