Abonneren  Inloggen

KVGO-directeur Miguel Delcour vertrekt

21 februari 2020

Miguel Delcour heeft besloten om zijn functie als directeur neer te leggen en daarmee het KVGO te gaan verlaten. Hij werkte net een jaar voor de branchevereniging voor grafimediabedrijven. Op 1 februari 2019 volgde hij Fons Bakkes op.

In het persbericht laat het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen de scheidende directeur zelf zijn vertrek toelichten.

Onmogelijk

‘Gister heb ik, na overleg met Dick (Dick Naafs, voorzitter van het KVGO, red.), het bestuur medegedeeld dat ik mijn functie ter beschikking stel en het KVGO ga verlaten. De aanhoudende negatieve en veelal uit de context gehaalde berichtgevingen in de media over het KVGO, de medewerkers, mijn vrouw en kinderen en mijn eigen persoon maken het voor mij onmogelijk om mijn functie nog naar behoren te kunnen uitoefenen. Het is jammer dat het zover heeft moeten komen, maar in het belang van het KVGO en haar toekomst, is het beter als ik mij terugtrek.’

Spijtig

Het bestuur respecteert en begrijpt zijn besluit en we vinden het zeer spijtig dat onze samenwerking op deze manier eindigt. We waarderen zijn inzet en hadden graag gezien dat hij de plannen die hij had voor de toekomst van het KVGO ook daadwerkelijk had kunnen verwezenlijken. We vinden het een moedig besluit en wensen hem niets dan goeds voor de toekomst.

De taken van Miguel zullen voorlopig intern worden opgevangen totdat er invulling aan zijn opvolging is gegeven.

Namens het bestuur,
Dick Naafs, voorzitter KVGO