Abonneren  Inloggen

Surseance Druckhaus Haberbeck

20 februari 2020

De, ook op de Nederlandse markt actieve, Duitse Druckhaus Haberbeck in Lage –tussen Münster en Hannover- verkeert in surseance. Ook andere dochterondernemingen van de Service & Print Group Haberbeck verkeren in een zogeheten insolvenzverfahren.

De andere dochterondernemingen die ook in surseance verkeren, zijn Marktdienste Haberbeck en Vier plus Pro Graphik. De vellen- en rotatiedrukkerij Druckhaus Haberbeck blijft in deze situatie ‘gewoon’ produceren. De vestiging in Lage heeft ongeveer 100 medewerkers.

In een eerste reactie geeft de directie van Haberbeck aan dat de situatie mede een gevolg is van de veranderende tijdschriftmarkt, waar adverteerders vaker voor de digitale route kiezen.

Tot de groep horen nog drie werkmaatschappijen; ProWachter, ProData Systems en One-to-one Service+Print. Daarover is niet gemeld of er ook zulke problemen zijn.