Abonneren  Inloggen

Koenig & Bauer breidt verder uit op verpakkingsgebied

4 december 2018

De Duitse persenbouwer Koenig & Bauer neemt de Turkse fabrikant van vouw-plakmachines Duran over. Dit is in lijn met Koenig & Bauer’s strategie om zich te richten op groeimarkten.

Koenig & Bauer neemt tachtig procent van de aandelen in Duran Machinery over van Oktay Duran. Het bedrijf gaat verder onder de naam Koenig & Bauer Duran, maar blijft onder de huidige leiding gevestigd in Istanbul. Dankzij de overname kan Koenig & Bauer nu een volledige productielijn voor het drukken en maken van vouwdozen aanbieden, te beginnen bij de eigen Rapida offsetpersen, de vlakbedstansen van Koenig & Bauer Iberica en de vouw-plakmachines van Duran.

Over Duran
Duran Machinery heeft ruim dertig jaarervaring in het ontwikkelen en bouwen van vouw-plakmachines in verschillende formaten en configuraties. Naast de zes standaardseries, die de naam Omega dragen, en randapparatuur biedt Duran ook R&D-diensten om tegemoet te kunnen komen aan specifieke productie-eisen.