Abonneren  Inloggen

Circle Media Group neemt Kőrner Druck over 

3 december 2018

Circle Media Group (CMG) heeft overeenstemming bereikt over de overname van de operationele activiteiten van Duitse drukker Kőrner Druck GmbH & Co.KG van de Heer Media Group. Zo wil de Europese drukkersgroep haar leidende positie op de Centraal Europese grafimedia markt verder versterken, in combinatie met haar nabij geleden activiteiten in Duitsland (J. Fink Druck) en in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei) en Hongarije (Antok).

Uit het persbericht
Door de overname blijft Circle Media Group een leidende rol spelen in de consolidatie van de Europese print- en media-industrie. Kőrner Druck, opgericht in 1885, is een leidende web-offset drukker in het Zuidwesten van Duitsland (Sindelfingen bij Stuttgart) met een omzet van €70 miljoen en meer dan 200 medewerkers. De onderneming is met name actief in de retail-markt en gespecialiseerd in het drukken van catalogi en en advertentiebijlages. De transactie moet nog door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd en zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar worden afgerond. Na de overname zal Kőrner Druck binnen de Centraal-Europese print-activiteiten van Circle Media Group worden geïntegreerd. De onderneming zal haar operationele naam behouden en zal haar activiteiten met ongeveer 80% van de huidige bezetting voortzetten. Tino Heer, oprichter van de Heer Media Group, zal daarbij als adviseur van Kőrner Druck optreden. Peter Andreou, Chairman & CEO van Circle Media Group: “De noodzaak tot verdere consolidatie van de Europese printmarkt die door overcapaciteit wordt gekenmerkt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Kőrner Druck zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Centraal-Europese markt. Dit volgt op onze overnames eerder dit jaar, waarbij we Corelio Printing in België en CPI, een van de grootste Europese boekdrukkers, hebben overgenomen. Met deze stappen verstevigen we onze positie als strategische partner voor onze klanten, die we steeds meer innovatieve mogelijkheden en toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Over Circle Media Group

Circle Media Group is een toonaangevende Europese grafimedia-groep met het hoofdkantoor in Amsterdam, een omzet van €900 miljoen en met 5.000 medewerkers en daarmee de grootste onafhankelijke speler in de levering van print & media in Europa. De groep heeft 26 drukkerijen in 10 Europese landen, een vestiging in de V.S., 135 drukpersen, waarvan 29 digitaal en verwerkt meer dan 1 miljoen ton papier per jaar. De onderneming is een sterke, innovatieve en betrouwbare partner voor haar klanten in de servicegebieden ‘Strategy, Content & Data Insights’, ‘Magazines & Retail printing’ en ‘Books printing’ en ingericht op verdere groei. De groep heeft grafimedia-bedrijven in heel Europa, waaronder Nederland (Roto Smeets in Deventer en Weert en Senefelder Misset in Doetinchem), Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei in Salzburg), België (Hélio in Charleroi en Corelio in Erpe-Mere), Finland (Helprint in Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck in Ostfildern), Spanje (Impresia Ibérica in Madrid, Toledo en Barcelona) en Hongarije (Antok in Celldömölk). De marketingcommunicatie activiteiten van MPG zijn gevestigd in Amstelveen, New York en Barcelona & Madrid (als Espacio y Punto). Boekdruk-divisie CPI heeft 16 dochterbedrijven in vijf landen (Frankrijk, het Verenigd Koningrijk, Duitsland, Spanje en Czechië).