Abonneren  Inloggen

Digitale krant wordt goedkoper

1 oktober 2018

Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft de Tweede Kamer laten weten dat het btw-tarief voor gedrukte en digitale media wordt gelijkgetrokken. Europese regels die een gelijke fiscale behandeling tot dusver verhinderen, zullen binnenkort verdwijnen, aldus (onder andere) het AD. Toch duurt het nog meerdere jaren voordat de fiscale gelijktrekking een feit is.

Daarmee zou een einde komen aan de regel dat voor de papieren krant het verlaagde tarief geldt, dat volgend jaar stijgt van 6 naar 9 procent, terwijl de e-paper in het hoge tarief van 21 procent valt. Hoekstra verwacht dat er komende dinsdag na jaren van gesteggel een akkoord worden bereikt in het Brusselse overleg met collega-ministers.

Hoekstra tempert echter de verwachtingen. 'Ik wil dit graag snel gaan regelen, maar ik ben ook voor een ordentelijk proces', schrijft hij. Een en ander zal afgestemd moeten worden met de uitgeefsector en de minister van Onderwijs, die over media gaat. Als de wetgeving klaar is, heeft de Belastingdienst minstens drie maanden nodig om de aanpassingen door te voeren. 

Klik hier voor het hele bericht